Szakmai vizsga tájékoztató 2020. május

Egészségügyi rendszabályok és ajánlások a szakmai vizsgához

 

Kedves Vizsgázók!

Az iskola az írásbeli és a gyakorlati vizsga napján 1-1 db egyszer használatos maszkot biztosít a vizsgázóknak.

A miniszteri határozat alapján a május-júniusi vizsgaidőszakban a szakmai vizsgákon az írásbeli és gyakorlati vizsgatevékenység kerül megtartásra, a szóbeli vizsgák elmaradnak.
Aki valamelyik vizsgatevékenységen a veszélyhelyzet miatt nem vesz részt, annak az október-novemberi vizsgaidőszakban biztosítunk pótlási lehetőséget és ez nem tekintendő javító-, pótló vizsgának. A hiányzásról nem kell igazolást hozni.
A vizsgán résztvevők az alábbi szabályokat kötelesek betartani.

 Rendszabályok: 

 1. Az írásbeli vizsgára kivételesen NE ünneplő ruhába érkezzenek, de a férfiaknál elvárt a hosszúnadrág és a cipő viselete. Rövidnadrágban és szandálban, strandpapucsban ne jöjjenek! A hölgyektől is elvárt a normál hétköznapi viselet.
 2. Az iskola területére (ide értve az udvart is) belépve minden vizsgázó köteles egymástól 2 m-es biztonsági távolságot tartani.
 3. Lázas állapotban, betegen az iskola épületébe belépni tilos! Kérem önöket, értesítsék az osztályfőnököt vagy valamelyik igazgatóhelyettest, ha megbetegednek, vagy egyéb, előre nem látható okból mégsem vesznek részt a vizsgán!
 4. Az iskola épületébe csak a bejáratnál elhelyezett szenzoros kézfertőtlenítő használata után lehet belépni.
 5. Az írásbeli, gyakorlati vizsgán és bizonyítvány osztáskor a maszk használata kötelező, gumikesztyű viselése megengedett.
 6. A vizsga időpontjáról küldött tájékoztatóban megjelölt tantermet, műhelyt a lehető leggyorsabban kell megközelíteni, kerülve a csoportosulást és betartva a 2 m-es védőtávolságot.
 7. A tanteremben egyből le kell ülni egy kiválasztott helyre úgy, hogy az 1,5 m-es távolság meg legyen a vizsgázók között.
 8. A tanterembe csak gyárilag csomagolt, kis mennyiségű élelmiszert (pl. Balaton szelet) lehet bevinni. Az innivaló lehetőleg szívószállal ellátott, dobozos üdítő legyen.
 9. Ha a vizsga közben feltétlenül szükséges elhagyni a tantermet, akkor a kilépéskor és a belépéskor is használni kell a tanteremben elhelyezett kézfertőtlenítőt.
 10. A WC használat után mindenképpen mossanak kezet és a papírtörlőkbe töröljék a kezüket!
 11. A dolgozatok megírásánál csak saját íróeszköz, illetve segédeszköz használható.
 12. A dolgozat leadása után a minél előbb hagyják el az iskola épületét, kerülve a csoportosulást.
 13. Tantermek megközelítése és elhagyása az írásbeli és gyakorlati szakmai vizsgák idején:

 Gyakorlati vizsgák

8 órakor kezdődnek, megjelenés fél órával korábban.
A hosszú vizsganap miatt hozzanak magukkal enni- és innivalót, az előírások betartásával. 

A javítóvizsgások a vizsgát a vizsgadíj befizetésének igazolása után kezdhetik meg. Ez történhet korábban e-mailben elküldve vagy a vizsga kezdetén a csekk bemutatásával.

A vizsgázók az átöltözés után a védőtávolság megtartásával a kijelölt labor ajtajánál várják a vizsga megkezdését.
A vizsga befejezésekor ugyanez visszafelé, kerülve a csoportosulást, minél előbb elhagyják az iskolát.

 május 18-án 8 órakor a 211. számú teremben (CNC):
Az 5/13.C végzősei. A vizsga balesetvédelmi oktatással indul, majd az A, B és D vizsgarész gyakorlata a 211-ben lesz, a C részé a 244. teremben. A sikeres gyakorlati vizsgát tett tanulók, még aznap megkapják a bizonyítványukat.

 május 19-én 8 órakor a 216. számú teremben (Labor3):
A 5/13.E végzősei. A vizsga balesetvédelmi oktatással indul, majd a tételhúzást követően 15, 214 és 226. termekben kezdik meg a feladatot, ezt követi a 216. laborban a forrasztási gyakorlat.

 május 21-én 8 órakor a 214. számú teremben (Pneumatika):
Az E-2/14.M végzősei.

 május 22-én 8 órakor az APTIV tanműhelyében:
Az 5/13.M végzősei.
  

Írásbeli vizsgák

10 órakor kezdődnek, megjelenés fél órával korábban. A vizsga 180 perces.

 május 27-én 10 órakor a 16. számú terembe beosztott tanulók:
Az 5/13.E végzősei

 május 28-án 10 órakor a 14. számú terembe beosztott tanulók:
Az E-2/14.M végzősei és tavalyi javítóvizsgások

május 28-án 10 órakor a 17. számú terembe beosztott tanulók:
Az 5/13.M végzősei és tavalyi javítóvizsgások
 

Bizonyítvány osztása

június 02-án 8 órától a 17. számú teremben:
Az 5/13.E végzősei és tavalyi javítóvizsgásai

június 02-án 9 órától a 17. számú teremben:
Az 5/13.M és az E-2/14.M végzősei és tavalyi javítóvizsgások
 

Ajánlások: 

 1. Ha a vizsga helyszínét a vizsgázó tömegközlekedési eszközzel közelíti meg, viseljen szájmaszkot (május 4-től kötelező) és gumikesztyűt!
 2. Az iskolába belépve a gumikesztyűt le kell fertőtleníteni, vagy ki kell dobni.
 3. Ha többen jönnek egy személygépkocsival, viseljenek szájmaszkot!
 4. A miniszteri határozat előírja a SZÁJMASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ minden vizsgázónak! A fertőzés veszélye így minimálisra csökkenthető. Senki sem tudhatja magáról biztosan, hogy nem vírushordozó-e. Mások és a saját egészségük érdekében kérek mindenkit, hogy viselje a maszkot!
 5. A maszk folyamatos viselésére otthon lehet készülni. Viseljen szájmaszkot 1-2-3 órán keresztül, közben írjanak, hogy a vizsgán ne legyen szokatlan. Fokozatosan szoktassák magukat a viseléshez.
 6. Lehetőség van gumikesztyű igénylésére is, aki szeretne ezzel élni, jelezze a felügyelő tanárnak!
 7. A gyakorlati vizsga során törekedni kell a személyes érintkezést elkerülésére és ügyelni a védőtávolság megtartására. A közösen használt szerszámokat, a gépek kapcsoló-, beállító részeit használat után fertőtleníteni kell.
 8. Ha van otthon saját kézfertőtlenítője, magával hozhatja!
 9. Fontos, hogy a vizsga alatt a tanuló ne nyúljon a szeméhez, a szájához! A vírus ezeken a szerveken keresztül juthat be a legkönnyebben az emberi szervezetbe.
 10. Az írásbeli és gyakorlati vizsgára úgy érkezzenek, hogy reggelizzenek, és megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszanak! A kávé és a tea fogyasztása kerülendő vízhajtó hatása miatt. Csak, ha nagyon szükséges, akkor fogyasszanak enni és innivalót a teremben!
 11. Hozzanak magukkal papírzsebkendőt és egy nejlon zacskót! A használt papírzsebkendőket ez utóbbiba gyűjtsék, majd a vizsga végén dobják ki a szemetesbe!
 12. Hazaérve a ruháikat és cipőket az előszobában vessék le, majd mossák ki, fertőtlenítsék! Kezüket, arcukat, hajukat alaposan mossák meg!

 
Eredményes vizsgát kívánok!