Könyvtári katalógus, tankönyvek

Tisztelt Szülők!


Mint azt Önök is biztosan tudják, a kormány 1092/2019. (III.8.) határozata értelmében, a 2020/2021. tanévtől kezdődően a köznevelésben tanuló diákok - 1-16. évfolyamon – ingyenes tankönyvellátásban részesülnek.


Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tankönyvek az iskola tulajdonát képezik, a tanulók könyvtári kölcsönzéssel jutnak hozzá. A kölcsönzött tankönyveket legkésőbb év végén vissza kell adni a könyvtárnak. A könyvtári könyvekbe beleírni, aláhúzni, jegyzetelni nem szabad, megkímélt állapotban kell visszaadni, ellenkező esetben a tankönyv árát meg kell téríteni!

Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy mivel az állami támogatás mértéke korlátozott, előfordul, hogy néhány könyvből csak használt példányt tud az iskola biztosítani.


Természetesen arra is van lehetőség, hogy a szülők egy vagy több tankönyvet megvásároljanak, hogy a gyermekük írhasson vagy jegyzetelhessen benne.

 A vásárlásra a KELLO webshopban van lehetőség.

 

  

 

Tankönyvosztás a tanév első napján történik

 

KELLO tájékoztatója a szülők felé:

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy aki a tavalyi vagy tavalyelőtti tankönyvtartozását nem rendezte, annak nem küld tankönyveket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO). Ők a tartozás kiegyenlítése után a KELLO webshop oldalán rendelhetnek tankönyvet.

 

Tájékoztató a tankönyvrendeléshez: itt.

 

Igénylőlap a tanulói tankönytámogatáshoz (normatív kedvezményhez): itt.